Talentontwikkeling

Onze visie

Voor kinderen met ambitie de juiste voorwaarden scheppen, om opgeleid kunnen worden voor het vak topsport.

Het ontwikkelingsmodel van Gagné ligt ten grondslag aan onze missie om de opleidingsmogelijkheden voor klimmers in de regio te ontwikkelen. Iedereen wordt geboren met een bepaalde aanleg, mentaal en fysiek. Maar om deze aanleg te ontwikkelen tot bepaalde competenties en talent, is een goed ingerichte sport- en opleidingsomgeving nodig. Het aanbieden van een gestructureerde omgeving voor een duurzame talentontwikkeling, waar de verschillende vaardigheden ontwikkeld kunnen worden, die kunnen leiden tot bepaalde competenties en tot prestatiekenmerken, die nodig zijn om tot de wereldtop te horen.

Het is niet onze missie om van iedere nieuwe klimmer een toptalent te maken, maar wel om iedere klimmer de mogelijkheid te bieden om zichzelf te ontwikkelen, binnen zijn of haar ambities en mogelijkheden, want ‘Niet iedere klimmer wordt een superster, maar we kunnen wel elke klimmer laten schitteren!’

Erkend TalentOpleidingsCentrum (TOC)

Top Climbing Twente is, door de NKBV, erkend als één van de TalentOpleidingsCentrum (in andere sporten ook wel RTC genoemd). Dit betekend dat bij ons de opleiding van klimtalenten in goede handen is. Dat we voldoen aan de eisen van de bond met betrekking tot het aantal klimmers, kwaliteit van de trainers, het trainen van meerdere disciplines op meerdere locaties en dat ook andere voorzieningen, met betrekking tot het ondersteunen van talenten, waaronder een duaal traject met opleidingen en sportmedische begeleiding, op orde is.

Lees ook talentontwikkeling-en-topsport op nkbv.nl.

VRAAG DECOACH@TOPCLIMBINGTWENTE.NL over talentontwikkeling.